Leen Dhaese logo
Architect Leen Dhaese

Wat we dagelijks beleven vormt ons, ervaringen die we opdoen op verschillende plaatsen. We creëren ruimtes om die ervaringen te delen, te voelen, intens te beleven. Ligo Y Elisabete, Normal Studio

Visie

Elk project is een zoektocht naar een flexibele, eigentijdse, maar duurzame architectuur , met een evenwichtige verhouding tussen functioneel en architecturaal facet, in communicatie met u,de toekomstige bewoner.
Een zoektocht waarin uw wensenlijst, het bouwprogramma, de omgevingsstudie leidraad zijn om tot een woning te komen waarin ruimtelijkheid en licht het uitgangspunt vormen, steeds met zicht op kostprijs en energieprestatie .
Een zoektocht naar gepaste en duurzame materialen, zowel voor de binnen- als buitenvormgeving.
Een zoektocht in het aanbod aan nieuwe technieken om op uw vraag tot een laagenergie of energieneutraal gebouw te komen.

Bent u geïnteresseerd in mijn werkwijze, neem gerust contact voor een vrijblijvend gesprek.
Enkele realisaties in de particuliere woningbouw, zowel nieuwbouw als renovatie met uitbreiding, vindt u terug op deze site. Oudenaarde en omgeving Vlaamse Ardennen zijn mijn favoriete werkdomein.

Proces

De zoektocht start bij het gesprek met u , de bouwheer. Uitgaande van het bouwprogramma, de terreinstudie,de oriëntatie, het beoogde energiepeil, krijgt het voorontwerp vorm, voorgesteld in een 3D-visualisatie.
Het ontwerp wordt verder uitgewerkt tot een totaaldossier voor het verkrijgen van de nodige stedenbouwkundige vergunningen. De verschillende bouwpartners worden gecontacteerd en de opdrachten toegekend,via lastenboek,meetstaat en offertes. Een goede communicatie met alle betrokkenen van het bouwproces is van cruciaal belang voor en tijdens het bouwproces. De uitvoering van de werken wordt zorgvuldig opgevolgd van het begin tot het moment dat de woning in gebruik kan worden genomen.
In nauwe samenwerking met u, bouwheer en toekomstige bewoner, ontstaat een duurzaam gebouw op maat.
Samen met de bouwpartners, sta ik ervoor in uw bouwproject in goede banen leiden.